IFRS - DataPartner Software

Nyheter & Evenemang

Press to learn more about Invest for Excel software!

News

IFRS

5.8.2004

IFRS närmar sig - Är du beredd på nedskrivningsprövning?

En av de största förändringarna i och med IFRS (International Financial Reporting Standards) är en ny standard för företagsförvärv och fusioner.

IFRS 3 säger att goodwill inte längre amorteras, istället görs ett nedskrivningstest årligen. Vidare kommer goodwill, enligt IAS 36, att bli allokerad till varje enskild kapitalgenererande enhet. Det nya reglementet kommer att innebära mycket jobb med nedskrivningar de kommande åren. Glöm inte heller anläggningstillgångar som skall avyttras. De kommer också att bli nedskrivningsprövade.

I dagens affärsvärld köper och säljer företag affärsverksamhet allt mer. Detta medför en stor mängd goodwill-poster och tillgångar som bör testas för nedskrivning. I praktiken innebär nedskrivningar oftast kalkylering av nyttjandevärde.

Datapartner har fokuserat sig på kalkylering av bruksvärde. Datapartner är ett ledande softwareföretag för investeringsplanering i de Nordiska länderna. Vårt program Invest for Excel skapar grunden för en nedskrivningsprövningprocess. Invest fungerar enligt IFRS-standarden.

Nedskrivningsprövning kommer att bli en rutinartad del av att bokslut. Ett professionellt software för kalkyl av bruksvärde måste ha en lika hög standard som huvudboken eller anläggningsregistret. Lösningen måste också vara pålitlig, enkel att använda, ha revisionsspår, dokumentation och användarstöd. Allt detta erbjuder mjukvaran Invest for Excel av Datapartner.


 

Tillbaka