IFRS - DataPartner Software

Uutiset

Press to learn more about Invest for Excel software!

News

IFRS

5.8.2004

Yksi merkittävimmistä uutuuksista IFRS:ssä on standardi Yritysten yhteenliittymät (Business Combinations). IFRS 3:n mukaan goodwill-eriä ei enää poisteta, vaan niiden arvo tulee sen sijaan testata ns. impairment-testillä. Lisäksi IAS 36 -standardin mukaan goodwill on jatkossa kohdistettava rahavirtaa tuottavalle yksikölle. Nämä uudet normit aiheuttavat huomattavasti lisätyötä arvontestauksen parissa tulevina vuosina. On syytä myös muistaa, että myytävänä olevia pitkäaikaisia omaisuuseriä (IFRS 5) ei enää poisteta, vaan niitäkin koskee IAS 36:n testausstandardi.
Liiketoimintojen myynti ja ostaminen on yritysten arkipäivää. Tästä seuraa IFRS -standardia soveltavissa yrityksissä lukuisa määrä liiketoimintayksiköille kohdistettavia goodwill-eriä, joiden arvo on vuosittain testattava. Käytännössä tämä tarkoittaa yksikölle laskettavaa käyttöarvoa, joka perustuu yksikön tulevaisuudessa tuottamaan rahavirtaan.
Käyttöarvon laskenta on Datapartner Oy:n ydinosaamisaluetta. Datapartner on markkinajohtaja Pohjoismaissa arvontestaus- ja investointilaskentaohjelmistoissa. Ohjelmistomme Invest for Excel´n avulla luot pohjan IFRS -vaatimukset täyttävälle arvontestausprosessille.
Arvontestauksesta muodostuu tilinpäätösrutiini, jonka ohjelmistovaatimukset ovat samat kuin muiden kirjanpito-ohjelmistojen. Ohjelmiston on oltava luotettava, helppokäyttöinen ja dokumentoitu. Lisäksi sillä on oltava käyttäjätuki ja sen on täytettävä audit trail-vaatimukset. Kaiken tämän Invest for Excel ja Datapartner tarjoavat Sinulle.

Takaisin